Ciasteczka owsiane, szybkie, zdrowe i pyszne
Składniki:
100g mąki
100g płatków owsianych
100g brązowego cukru
50g mielonych orzechów włoskich lub migdałów
100g masła
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 garść rodzynek
Przygotowanie:
Rozpuść masło, a jajo rozbełtaj. Mąkę wymieszaj z mielonymi orzechami, płatkami owsianymi, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Do składników suchych dodaj mokre- masło, jajko i rodzynki, wymieszaj.
Z masy lep niewielkie ciasteczka, ułóż na blaszce na papierze do pieczenia.
Piecz około 15-20 min w 180 stopni.
Przepis nadesłany został przez czytelniczkę, która bierze udział w marcowej edycji konkursu kulinarnego „W kuchni z Gazetą Powiatową”. Szczegóły konkursu TUTAJ.
etykiety
Pingback: Konkurs kulinarny Gazety Powiatowej - podsumowanie marcowej edycji - Gazeta Powiatowa