Brukselka pieczona z czosnkiem

brukselka

Brukselka zapiekana z czosnkiem

SKŁADNIKI:

– 50 dag brukselki
– 3 ząbki czosnku
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka listków tymianku
– sól, czarny pieprz

Brukselkę obrać z wierzchnich listków, umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Główki pokroić na połowy lub ćwiartki, wrzucić do miski, wymieszaćz posiekanym czosnkiem i oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać.
Brukselkę wyspać na blachę. Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 stipni C. Przed podaniem posypać tymiankiem.
Przystroić

Przepis nadesłany przez Panią Kasię, która bierze udział w marcowej edycji konkursu kulinarnego „W kuchni z Gazetą Powiatową”. Szczegóły konkursu TUTAJ.

w-kuchni-z-gazeta-powiatowa-przepisy

Powiązane artykuły


Warning: include(/var/www/gazetapowiatowa.pl/html/wp-content/themes/proton_powiatowa/inc/reklamy/https:blogi.gazetapowiatowa.pl.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/gazetapowiatowa.pl/html/wp-content/themes/proton_powiatowa/inc/reklamy/reklamy.php on line 6

Warning: include(): Failed opening '/var/www/gazetapowiatowa.pl/html/wp-content/themes/proton_powiatowa/inc/reklamy/https:blogi.gazetapowiatowa.pl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/gazetapowiatowa.pl/html/wp-content/themes/proton_powiatowa/inc/reklamy/reklamy.php on line 6