SKŁADNIKI:
– 50 dag brukselki
– 3 ząbki czosnku
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka listków tymianku
– sól, czarny pieprz
Brukselkę obrać z wierzchnich listków, umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Główki pokroić na połowy lub ćwiartki, wrzucić do miski, wymieszaćz posiekanym czosnkiem i oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać.
Brukselkę wyspać na blachę. Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 stipni C. Przed podaniem posypać tymiankiem.
Przystroić
Przepis nadesłany przez Panią Kasię, która bierze udział w marcowej edycji konkursu kulinarnego „W kuchni z Gazetą Powiatową”. Szczegóły konkursu TUTAJ.
etykiety
Pingback: Konkurs kulinarny Gazety Powiatowej - podsumowanie marcowej edycji - Gazeta Powiatowa
Pingback: Wyniki konkursu kulinarnego i kaloryczność potraw konkursowych - Gazeta Powiatowa